Celoslovenská osobitná kontrola - výsledky v Prešovskom kraji. Krádež šperkov a finančnej hotovosti. Ukradnuté klobásy, slanina i kurčatá

26.10.2013 Celý región

Celoslovenská osobitná kontrola - výsledky v Prešovskom kraji
24.10.2013 v čase od 14:00 hod do 18:00 hod bola vykonaná celoslovenská osobitná kontrola, zameraná na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi CP a používanie reflexných prvkov.
Do tejto akcie bolo zaradených celkovo 123 policajtov / dopravnej, poriadkovej a železničnej polície /. Počas štvorhodinovej akcie bolo zistených spolu 219 priestupkov, z ktorých bolo 188 vyriešených v blokovom konaní, na správne konanie bolo oznámených 8 priestupkov a 23 priestupkov bolo vyriešených napomenutím. Porušenie pravidiel bolo zistené pri nemotorových účastníkov cestnej premávky v 17 prípadoch / 2 cyklisti a 15 chodcov /. Požitie alkoholu pred alebo počas jazdy bolo zistené v štyroch prípadoch.

Krádež šperkov a finančnej hotovosti
Obvodné oddelenie Policajného zboru Bardejov začalo včera /24.10.2013/ trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody , ktorej sa dopustil doposiaľ neznámy páchateľ v jednom z rodinných domov v Bardejove, časť Dlhá Lúka.
Ku krádeži došlo včera v čase od 07:00 hod do 15:00 hod . Páchateľ vnikol do domu bez zjavného poškodenia dverí, či okien, a zo spálne odcudzil voľne položenú uzamknutú kovovú trezorovú skrinku, v ktorej bola finančná hotovosť ako aj rôzne šperky. 64 ročnému majiteľovi vznikla celková škoda vo výške 15.000,-Eur.

Ukradnuté klobásy, slanina i kurčatá
V dobe od 22.10.2013 do 24.10.2013 doposiaľ neznámy páchateľ ukradol rôzne úžitkové veci ako aj potraviny a to z rodinného domu na Ul. Hlavnej, v obci Vechec, okr. Vranov nad Topľou.
Zlodej sa dostal do domu po tom, ako vypáčil zámok na zadných vchodových dverách. Odniesol si mikrovlnu rúru, sadu príborov, televízor, videorekordér, dva koberce, množstvo obrusov, posteľnej bielizne i záclon a z mrazničky kurčatá, mäso, domáce klobásy a domácu slaninu. Celková škodu, ktorú zlodej spôsobil svojím konaním bol vyčíslená na sumu takmer 500,-Eur.
 

Vyberte región